BUTİK SABUN 3 : AÇMIŞ GÜL, KELEBEK


Selamlar,

Bu butik sabun işi beni çok sardı :)) Özelliklede süslemesi kombinasyon oluşturması çok zevkliymiş..

Eşim fanatik Galatasaraylı olduğundan böyle süsledik. Siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Daha önceki Çocuk doğum günü kategorisi için tık tık lütfen..

Nikah- Düğün için tık tık lütfen...

Daha fazla detay bilgi için : nurcan_gursoy@mynet.com

PATLICAN OTURTMA



Patlıcan yemeklerini çok severim. Ama yapımı zahmetli olanlar tercihimdir. Karnıyarık, Oturtma gibi :))

Patlıcan kızartılınca daha bir lezzetli oluyor gibi gelir bana...

PATLICAN OTURTMA

Malzemeler,
  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı sıvıyağ (Kızartmak için)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
Harç malzemesi,
  • 250 gr kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı,

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup, yuvarlak şekilde doğranır. 15 dk. tuzlu suda bekletilir.

Ayrı bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ alınır. İnce ince doğranmış soğan ve biber eklenir. Soğanların hafif rengi dönmeye başlayınca kıyma ilave edilir. 10 dk. pişirilir. Salça eklenir. 5 dk. daha pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.

2 su bardağı sıvıyağ derin kızartma tenceresine alınır. Kızdırılır. Sudan çıkarılan patlıcanlar peçete ile kurulanır. Kızgın sıvıyağa atılır. Renkleri dönene kadar kızartılır.
Tepsinin dibine bir sıra kızartılmış patlıcanlar dizilir. Üzerine kıymalı harç ilave edilir. Patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste patlıcanların arasına domates ve sivri biber döşenir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırına verilir. 10 dk. sonra 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilir. 20-30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

DERİN DONDURUCUDA KARNIYARIK İÇİN PATLICAN SAKLAMA...



Bu sene daha önce yaptığım kış hazırlıklarına ilave olarak değişik şeyler deniyorum. Patlıcanda onlardan biri. Yapmadan önce çok araştırdım nasıl yapsam diye sonra en sağlıklısı buymuş gibi geldi bana bunu denedim.

DERİN DONDURUCUDA KARNIYARIK İÇİN PATLICAN SAKLAMA...

 Malzemeler...
  • 12 adet orta büyüklükte bostan patlıcanı
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı,

Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soydum. Tuzlu suda 30 dk. beklettim. Yıkayıp kuruladım.

Üzerlerine baş ve uç kısmında 1 cm boşluk bırakacak şekilde boydan boya çizik attım.

Tepsiye yağlı kağıt serdim. Derin bir kaba sıvıyağ koydum. Patlıcanları tamamen sıvıyağa bulayıp çizik yerleri üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizdim.

Fırının turbo olarak ayarlayıp 200˚ de patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirdim. (Yaklaşık 45 dk.-1 saat)

Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştirdim.

Kışın afiyet olsun bize :)))


NİKAH ŞEKERLERİM (SABUNLARIM) HAZIR :))


Bu sıralar çalışmak, yemek yapmak, çocuk bakmak ve gezmek hobilerim :)) arasına eklediğim sabun yapma hobisi tavan yaptırmış durumda :))
Yukarıdaki koliyi bir arkadaşımın nikahı için seve seve yaptım.
Kurumaya bıraktığım harika renkleri de bol bol fotoğrafladım. Sabahları mis gibi sabun kokusuyla uyanıyoruz artık :)))

Daha önceki yazılarım için butik sabunlar kategorisini takip edebilirsiniz...

PATATESLİ TAZE FASULYE TAVASI

 
Bir önceki tarifimde tembel işi fasulye tavası yapmıştım. Aslında tembel işi sayılmazdı mevsim gereği öyle yaptık diyelim :)) 
 
Bu sefer rahmetli kaynanamın yaptığı gibi patatesli yaptım. Çıtır çıtır harika oldu..
 
FASULYE TAVASI
 
Malzemeler,
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,

Fasulyeler tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır (Çok yumuşak olmamalı). Süzgece alınır.
 
Patates haşlanır. Kare şeklinde doğranır.
 
Fasulye ve patatesler derin bir kaba alınır. Mısır unu ve kontrollü tuz ilave edilir.
 
Balık tavasına sıvıyağ eklenir (alt üst çevrileceği için balık tavası kullandım).
 
Yağ kızınca üzerine ince tabaka halinde fasulye ve patatesler yayılır. Kontrol edilerek pişirilir. Alt üst çevirilerek diğer tarafıda pişirilir.

Afiyet olsun...





FIRINDA PATATESLİ MİSKET KÖFTE


Geçmiş bayramınız mübarek olsun...

Umarım herkes sevdiklerinle mutlu, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmiştir.

Rabbim tekrarını nasip etsin inşallah...

Bayram sonrası ilk tarifimiz minnak minnak köfteler :))

FIRINDA PATATESLİ MİSKET KÖFTE

Malzemeler,
  • 1 kg patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Köfte için
  • 500 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek (Rondo dan geçirilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı,

Kıyma derin bir kaba alınır. Üzerine sarımsak ve soğan rendelenir. 5 dk. yoğurulur. Ekmek, yumurta, tuz ve karabiber ilave edilir. İyice yoğurulduktan sonra (10 dk.) misket büyüklüğünde köfteler yapılır.

Tepsinin dibine patatesler soyulup, küçük kareler halinde doğranır.

Soğan sıvıyağ ile birlikte rengi dönene kadar kavrulur. Patateslerin üzerine gezdirilir.
,
Kırmızı biberler kare şeklinde doğranır tepsiye ilave edilir.

En üste köfteler koyulur.

Ayrı bir cezve/demlikte 4 su bardağı su ve salça karıştırılır. Ocağa alınır içine tereyağı ve tuz ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayan su tepsiye eşit şekilde dökülür. köftelerin çok az üstüne çıkacak şekilde su eklemek yeterlidir.

Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 30-45 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...