25 Ekim 2014

NİKAH SABUNLARIM...

 
 
Evet mutlu sona yavaş yavaş yaklaşırken son hazırlıklarımızda yavaş yavaş tamamlanıyor. İşte bunlar canım kardeşimin düğünü için yaptığım sabunlar.
 
Tüm dertlerinizin sabun köpüğü misali elinizden akıp gideceği mutlu ve uzun uzun seneleriniz olsun inşallah canlarım...
 
Daha önceki sabun çalışmalarımın tamamını Butik Sabunlar kategorisinden takip edebilirsiniz...
 
Sipariş için ; nurcan_gursoy@mynet.com.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz...
 
Süslenmeden önceki halleri
 

21 Ekim 2014

PIRASALI FIRIN MAKARNA...


Kış yavaş yavaş gelirken artık kış sebzeleride pazarda yerini aldı sayılır...

Asıl dert bu sebzeleri besin değerlerini kaybetmeden çocuklara yedirebilmek :((

Bizim ufaklık makarna çok seviyor ama sebzede yemeli bence...

Bu tarif tamda ona göre oldu, kelimenin tam manasıylada harika oldu :)))

PIRASALI FIRIN MAKARNA...

Malzemeler,
  • 500 gr pırasa (yeşil kısımları atılmış)
  • 500 gr beyaz peynir (farklı peynirde kullanabiliriniz)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket makarna (500 gr boru şeklinde olandan kullandım)
  • Su (makarnayı haşlamak için)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 ml süt
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı,

Pırasalar yıkanır, ince ince doğranıp sıvıyağ ile ocağa alınır. İyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede makarna tarifine uygun olarak haşlanır.
Başka bir tencereye tereyağı alınır. Eriyince üzererine un ilave edilir. Un rengi dönmeye başlayınca kadar kavrulur ve süt ilave edilip 3-4 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır. Topak olduysa blendar'dan geçirilir. Üzerine pişirdiğimiz pırasa ve makarna ilave edilir. İyice karıştırılır.
Borcama karıştırılmış makarnanın yarısı dökülür. Arasına ufalanmış beyaz peynir serpilir. Kalan makarnada dökülür. Üzerine kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 30 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...

2 Ekim 2014

SADE ERİŞTE

 
Eveeet bana göre uzun bir aradan sonra yine karşınızdayım..
 
Bu sıralar bir görünüp bir kaybolacağım. Kardeşimi evlendiriyoruz. Malum çok yoğun bir koşuşturmacadır gidiyor. Bırakın yemek yapmayı bazen yemeyi bile unutuyoruz :)))
 
Bu telaşım kasım ortası gibi en güzel şekilde bitecek inşallah. O zaman son sürat  yapılmayı bekleyen tariflerimi yapıp yayınlamaya devam inşallah..
 
Basit ama etin yanına iyi gider diye düşündüğüm bir lezzet erişte....
 
Ben erişteyi tatil dönüşü hendekten almıştım. Kendiliğinden kavrulmuştu. Demleme usulü yaptım. Pilav yapar gibi çok güzel oldu.
 
Bu arada hepinizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Evinizden huzur, mutluluk ve bereket eksik olmasın inşallah :)))
 
SADE ERİŞTE
 
Malzemeler,
  • 1 paket erişte ( 500 gr kullandım ben)
  • Üzerinde yazdığı ölçüde su. (Eğer yazmıyorsa kontrollü şekilde ilave ederek pişirin. Önce 2 su bardağı ile başlayın. Genelde yeterli olur ama eriştede kullanılan una vs. göre değişebilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ( Erişteniz tuzluysa kontrol edin)
Hazırlanışı,
 
Tereyağı pilav tenceresine alınır. Eritilir. Üzerine erişte ilave edilir. 3-4 dk. kavrulur. Üzerine su eklenir. Tuz ilave edilip. Karıştırılır. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Altı kapatılıp 10 dk. dinlendirilir.
 
***Seramik veya teflon tencerede daha güzel oluyor gibi geldi bana benden tavsiye size haydi kalın sağlıcakla :))
 
Afiyet olsun...