PİDELİ KÖFTE...

 
 
Kebap söyleyince yenmeyen pideleri ben atmaya kıyamam. Buzluğa kaldırırım sonrada farklı şekillede değerlendiririm. Bu tariflerde onlardan birisi...

PİDELİ KÖFTE...

Malzemeler,
  • 2 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase yoğurt
Köfte için
  • 350 gr. kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta 
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,

Kıymayı derin bir kaseye alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin. Karabiber, tuz, yumurta ekleyelim. 3 dk. yoğuralım. Bayat ekmeği ufalayıp kıymaya ilave edelim. İyice yoğurup minik köfteler yapalım. Sıvıyağda kızartalım.
 
Ayrı bir tavada yarım kaşık tereyağını eritip içine salçayı katalım. 3-4 dk. kavurup üzerine suyu ekleyelim. 1-2 dk. kaynatalım.
 
Tırnak pideyi tabağa alalım. Üzerine salçalı sosu dökelim. Yoğurdu dökelim. Köfteleri dizelim. En üste tereyağı kızdırıp dökelim.
 
Afiyet olsun...
 

KAYGANA...


Kaygana...

Bizim oraların meşhur aperatifi...

Bir nevi hamsili krep :))

Taze balık ile yapılıyor mu bilmiyorum ama biz tuzlu hamsi ile yaparız genelde...

KAYGANA

Malzemeler,
  • 100 gr. tuzlu hamsi
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 20 dal Maydonoz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
 
Tüm malzemeleri krep yapar gibi karıştırın pürüzsüz bir hamur elde edin. En son hamsiyi ekleyin.
 
Krep tavasına sıvıyağı gezdirin. Önlü arkalı pişirin.
 
Sıcak veya ılık servis edin.
 
Afiyet olsun...


TAHA'M 3 YAŞINDA :)))


Benim güzel oğlum rabbime çok şükür artık 3 yaşında koca bir adam. Şimdilik doğum günü için neler yapacağımıza babası ile biz karar versekte bu konuda  çok fazla zamanımız kalmadı biliyorum. Büyüyünce sadece sofra hazırlayıp evi gençlere bırakacağız herhalde :))) Rabbim o günleride göstersin inşallah...

Doğum günümüz aile arasında oldu ancak bende yine ilk yaşı gibi bir telaş vardı. Bu sene konseptimiz arabalardı. Yaşı ilerledikçe ilgili alanıda değişiyor çocukların.Bizimki heryeri araba doldurdu. Masa örtü, tabak, bardak arabalar...
 
Doğum günümüzde sabun dağıttık birde minik kuzucuklar... Benim oğluşumda minnak kuzuydu doğduğunda :)) Sabunlar kendi el emeğimdir efemm...

Menümüze gelince,
ve bir avuçta sağlık, huzur, mutluluk...
 
Tarifleri linkten tıklayarak bakabilirsiniz. Link olmayanlar sonra gelecek inşallah...
 
Bu güzel günümüzde yanımızda olan en büyüğümüz canım babaannemden en miniğimiz canım Ömerimize kadar herkese teşekkürler. Çooook uzun ömürlerimiz olsun birlikte inşallah...
 
 



ISPANAK VE PIRASALI MAKARNA

 

Makarna lütfen diye bir site var. Geçen makarnalardan sipariş ederken çok çeşitli olduğunu gördüm. Kurucusu Tuğba hanım, sebze yemeyen çocuğuna ve eşine yedirmek için başlamış bu işe. Tebrik ediyorum.
 
Bende makarna işine giremeyeceğim için kış sebzelerini çeşitli soslar yaparak makarnaya katmaya karar verdim. Çok da lezzetli oldu şiddetle tavsiye ederim.
 
ISPANAK VE PIRASALI MAKARNA
 
Malzemeler,
  • 500 gr düdük makarna
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sebze sos için,
  • 500 gr ıspanak
  • 500 gr pırasa
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 500 gr yağsız beyaz peynir
  • Tuz
Başamel sos için,
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • 500 gr süt
Üzeri için,

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  
Hazırlanışı,

Makarna paketin üzerinde yazan tarife göre pişirilir.

Ayrı bir tencerede yıkanmış ıspanak ve pırasa sıvıyağ ile pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve beyaz peynir eklenir.

Derin bir tencereye tereyağ alınır. Eriyince un ilave edilip rengi dönene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilir. Kaynayınca 3-4 dk. daha pişirilip ocaktan alınır. Karabiber ilave edilir. Eğer bu sos pütürlü ise blendardan geçirebilirsiniz.

Sosa pişmiş sebze karışımı eklenir. Makarna ilave edilerek iyice karıştırılır ve yağlanmış fırın tepsisine alınır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. 200˚ fırında 15-20 dk pişirilir.

Afiyet olsun...


HAVUÇ KIZARTMA



HAVUÇ KIZARTMA

Malzemeler,
  • 4 adet orta boy havuç
  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Üzeri için,

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğut
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı,

Havuçlar rendenin kalın tarafıyla rendelenir

Sıvıyağ tavaya alınır. Rendelenen havuçlar üzerine eklenir. Yumuşayıncaya kadar (10-15 dk) ara ara karıştırılarık pişirilir.

Ayrı bir kasede sarımsak rendelenir yoğurtla karıştırılır. Cezveye alınan sıvıyağda toz kırmızı biber ısıtılır.

Pişen havuçlar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste toz kırmızı biber gezdirilir.

Afiyet olsun...