SEBZE HAŞLAMA




Kış geldiğinde üzerimize bir kasvet çöküyor. Yeme içmeyi arttırıyoruz. Lahana bebek gibi kat kat giydiğimizden kiloda belli olmuyor ya :)) Arada tartıya çıkmaktada fayda var tabii...
 
Hep yazın domates salatalık yiyerek diyet yapacak değiliz ya :)) İşte buda kış sebzesi diyet menüsü..

SEBZE HAŞLAMA

Malzemeler,
  • Brokoli (İstediğiniz kadar)
  • Karnabahar (İsteğiniz kadar)
  • Havuç (İsteğiniz kadar)
  • Patates (İsteğiniz kadar)
  • Et (İsteğiniz kadar)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,

Önce eti derin bir tencereye alın. Biraz su ilave edip suyunu kontrol ederek haşlayın. Sonra patates ve havucu ilave edin. Üzerine karnıbahar ve brokoliyi ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ilave edip kısık ateşte kontrol ederek pişirin.

***Suyu çok az ilave ediyoruz. Sebzeler kendi suyu ile pişiyor***

Afiyet olsun...

3 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

Ah bu kilolar hepimizin ortak derdi.
sebze haşlaması iyi fikir ama bende istikrar yok pazartesi başlayıp salı bitirenlerdenim

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerinize sağlık,hafif bir öğün için güzel bir tarif.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elinize saglik..afiyet olsun..