Malzemeler,
- 250 gr yağsız kuşbaşı dana eti
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 10 adet arpacık soğan,
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Etler tencereye alınır. Sıvıyağ eklenir. Suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir.
Arpacık soğanlar soyulur bütün şekilde etlere ilave edilir. Domates küçük kareler halinde doğranıp eklenir 3 dk pişirilir.
Kırmızı ve sivribiber ince doğranıp eklenir.
Patatesler soyulur ve diğer malzemelere ilave edilir. Yemeğin üzerine çıkacak kadar su ilave edilir.
Patatesler yumuşayınca baharatlar ve tuz eklenir. 5 dk. daha pişirilip ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Benim oğluş dayanamadı çok açmışşşş:)))
Yorumlar