Ana içeriğe atla

FIRINDA KAŞARLI, ERİŞTELİ, MANTARLI TAVUK...


Uzun zamandır takip ettiğim ama bir türlü ürünlerini almaya cesaret edemediğim bir site vardı. Bu hafta pazar yapmaya vakit kalmayınca, birde Vodafonun %30 kampanyası olunca tamam dedim oldu bu iş :))
 
Sitenin adı Pratik Şef. Adı gibi gerçekten yemek yapmak çok pratik :)) Tüm malzemeleri yıkayıp, doğrayıp, tazecik olarak gönderiyorlar. Yıllardır mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız ürünlerin taze olduğunu anlıyorsunuz zaten :))
 
Paket içindeki malzemelere ve tarife göre yemeği pişiriyorsunuz. Biraz sizin marifetinize kalmış bu kısım :)
 
Farklı lezzetler tatmak için siteye göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
 
Yok ben bunu kendim yapayım dersenizde buyrun aşağıdaki malzeme ve tarife :))
 
FIRINDA KAŞARLI, ERİŞTELİ, MANTARLI TAVUK...
 
Malzemeler,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gr tavuk ( kuşbaşı doğranmış)
  • 400 gr mantar
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı,
 
Sıvıyağ tencereye alınır. Üzerine ince küp küp doğranmış biberler ilave edilir. 3 dk. sotelenir.
 
Domates rendelenir, salça ve tuz ile beraber biberlere eklenir. 3 dk. daha sotelenir.
 
Tavuklar tencere ilave edilir. 10 dk. pişirilir.
 
Doğranmış mantarlar tavukların üzerine eklenir. 10 dk. orta ateşte pişirilir.
 
1 su bardağı kaynamış su ile beraber erişte eklenir. Erişteler yumuşayıncaya kadar 5-10 dk. orta ateşte pişirilir.
 
Erişteler piştikten sonra dilediğiniz baharatı ekleyerek karıştırıp borcam tepsiye döküp üzerine rendelenmiş kaşarı serpip 180˚ önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
 
Afiyet olsun...
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi