Harika bir lezzet...
Nefis bir tat ...
Ellerine sağlık anacığım :)))
İÇ PİLAV
Malzemeler,
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık Fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gr kuzu ciğeri
- 1 yemek kaşığı dolusu Tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Çay kaşığı yenibahar
- 1/2 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı tarçın
- Tuz
- 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI,
TereyağI ve sıvıyağı tavaya alalım.
İnce doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı ilave edelim.
Renkleri dönmeye yakın zar şeklinde doğranmış ciğerleri ilave edelim.
5 dk. orta ateşte hepsini pişirelim.
Pirinci ekleyelim.
Yenibahar, karabiber ve tarçını ekleyip 2 dk. daha pişirelim.
Kuş üzümünü ilave edelim.
Suyu ve tuzu ilave edelim, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar kontrollü pişirelim.
Piştikten sonra havluya sarıp 30 dk. demlendirelim.
Afiyet olsun :))
Yorumlar