Beğendi için,
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 6 adet közlenmiş patlıcan
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1/2 limon suyu
- Karabiber ve tuz
Köfte için
- 350 gr. kıyma
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Salça sos için
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp üzerlerine bıçakla 1-2 çizik atıp fırında közleyelim (Dilerseniz közleme tavası ile ocakta da yapabilirsiniz).
Közlendikten sonra kabuklarını soyup 5 dakika limonlu suda bekletip suyunu süzüp ve küçük küçük dilimleyelim.
Kıymayı derin bir kaseye alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin. Karabiber, tuz, yumurta ekleyelim. 3 dk. yoğuralım. Bayat ekmeği ufalayıp kıymaya ilave edelim. İyice yoğurup minik köfteler yapalım. Sıvıyağda kızartalım.
Ayrı bir tavada yarım kaşık tereyağını eritip içine salçayı katalım. 3-4 dk. kavurup üzerine suyu ekleyelim. 1-2 dk. kaynatalım.
Tabağın en altına patlıcanı, üzerine Köfteleri yerleştirelim. Salçalı sosu serpiştirip sıcak olarak tüketelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar