Kış hazırlıkları yapan evlerde Ağustos - Eylül aylarında hummalı bir çalışma vardır. Sizde benim gibi çalışıyorsanız 1-2 hafta sonunu heba ederek bütün kışı rahat geçirebilirsiniz. Ben hazırlıklara menemen ile başladım. Sırada fasulye, biber, domates var inşallah :))
MENEMEN KONSERVESİ...
Malzemeler,
- 5 kg bardak domates
- 0,5 kg tatlı sivri biber
- 1 yemek kaşığı tuz.
Domatesleri yakayın. Derin ve büyük bir tencereye su koyup, kaynatın. Kaynayınca domatesleri bu suya atıp 1-2 dakika bekleyin. Sonra soğuk su dolu kaba alın 2 dk. daha bekleyin. Böylece domatesleri kolayca soyacaksınız :)))
Sivri biberleri yıkayıp ince ince doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri rondoya alın veya el yardımıyla küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin tercih size kalmış. Ben rondoda çok fazla sulu olmayacak şekilde doğruyorum.
Domatesleri tencereye alın. Üzerine biberleri ekleyip tuz ilave edin. 15-20 dk. pişirin.
Kavonozlara huni yardımıyla alın. Kapaklarını sıkıca kapatıp (her seferinde yeni kapak kullanın)havlu üzerinde ters çevirin. 1-2 gün bu şekilde güneş almayan yerde soğutun. Güneş almayan serin bir yerde bir dahaki yaza kadar tüketin :)))
Afiyet olsun.
Daha önceki yıllarda zeytinyağı ve sarımsakta kullanarak yapmıştım. O tarif için tıklayınız..
Yorumlar