CEVİZLİ KADAYIF SARMA...



İnsan hayatı boyunca her insandan birşeyler öğrenmeli bence. Mesela biz gelinimiz olmadan kadayıf nedir pek bilmezdik. Kendisi o kadar güzel tatlılar yaptı ki kadayıftan sayesinde yeni bir lezzeti keşfetmiş olduk. Bu tarifte onun güzel ellerinden çıkma :))
 
CEVİZLİ KADAYIF SARMA...
 
Malzemeler,
  • 1 kg kadayıf
  • 200 gr yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 250 gr ceviz
Şerbet için,
  • 500 gr toz şeker (Şekerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı,
 
Tozşeker ve su tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilir. 5 dk. sonra ocaktan alınır.
 
Taze kadayıflar 15 cm. kadar koparılır. Eritilmiş tereyağı ile karıştırılır.(Terayağın bir kısmını ayırın üzerine süreceğiz) 
 
İçine dövülmüş ceviz koyulur. Ve rulo şeklinde sarılır. (Ebatına, büyüklüğünü siz kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz).
 
Aralarında boşluklar olacak şekilde tepsiye dizilir. Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürülür. Fırına verilir. 180 derece fınında altı ve üstü iyice kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
 
Soğutulan şerbet üzerine dökülür.En az 2 saat dinlendirilip servis edilir.
 
Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok: