RAMAZAN MENÜSÜ 4

 
 
 
Hayırlı günler, Hayırlı iftarlar olsun inşallah :))
 
RAMAZAN MENÜSÜ 4,
Alternatif menü çeşitleri için ramazan menüleri kategorisini tıklayabilirsiniz...

Detay tarifleri için lütfen görmek istediğiniz tarifin üstüne tıklayınız :)))

RAMAZAN MENÜSÜ 3

 
 
Hayırlı günler ve hayırlı iftarlar canlarım :))
 
Bugünkü menümüz,
 
Ramazan menüsü 3,
Alternatif menü çeşitleri için ramazan menüleri kategorisini tıklayabilirsiniz...
 
Detay tarifleri için lütfen görmek istediğiniz tarifin üstüne tıklayınız :)))

 

PEYNİRLİ YUMUŞAK POĞAÇA...

 
Sahurda iyi gider :)))
 
Bu yumuşacık tarif benim güzeller güzeli gelinimden...
 
 
PEYNİRLİ YUMUŞAK POĞAÇA...
 
Malzemeler,
 
  • 1 yumurta (Sarısı üstüne sürülür, beyazı hamura katılır)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 Çorba kasığı şeker
  • 2 cay kasığı tuz
  • 2 corba kaşığı silme toz maya
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında olmalı)
  • 500 gr. beyaz peynir (İçine)
  • 1/2 demet maydonoz (İçine)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
Hazırlanışı,
 
Tüm malzemeler derin bir kaba alınır. İyice yoğurulur.
 
Hamur yarım saat dinlendirilir.
 
Portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.
 
Merdane ile veya el ile açılır.
 
İçine ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydonozla hazırlanan harçtan koyulur.
 
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpiştirilir.
 
Önceden ısıtılmış 180˚ fırında 30-40 dk. kontrollü pişirilir.
 
Afiyet olsun...


 

RAMAZAN MENÜSÜ 2

 
 
Hayırlı günler, hayırlı iftarlar olsun inşallah...

İkinci menü alternatifimle karşınızdayım...

Ramazan menüsü 2,
Alternatif menü çeşitleri için ramazan menüleri kategorisini tıklayabilirsiniz...

Detay tarifleri için lütfen görmek istediğiniz tarifin üstüne tıklayınız :)))


TARHANA ÇORBASI...

 
Tarhana hem çok besleyici hemde çok lezzetli bir çorbadır.

Her sene kendim yapmaya kalksamda kurutma problemi yüzünden vazgeçiyorum.

Oğlum çok sevdiği için birçok çeşidini denedim. En çok Tarhana baba uşak tarhanasını sevdi.

Yapımı kolay görünen ama en zor tutturulan çorbadır bence tarhana...

TARHANA ÇORBASI...

Malzemeler,
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 5,5 su bardağı su
Hazırlanışı,

Tereyağ bir tencere alınır. Eridikten sonra salça eklenir 2 dk. kavrulur. Üzerine oda ısısında su ilave edilir. Tarhana katılır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA


Rejim yapmaya karar vermeden önce üç yemek kaşığı ayçiçek yağı ile yemek yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Bizim oralarda bol salçalı ve tereyağlı yemekler makbuldür. Köfteyi uzun zamandır fırında pişiriyordum ama patatesi ilk defa denedim. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Yanına da kırmızı lahana salatası ohhh afiyet olsun :))
 
FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA
 
Malzemeler,

Patates için ;
  • 4 adet orta boy patates
  • 1'er çay kaşığı kırmızı biber, kimyon, kekik, tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
Köfte için ;
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak

  • 2-3 adet biber 
Hazırlanışı,

Patatesler soyulup, temizlenir. Elma dilimi şeklinde doğranır. Ayrı bir kapta baharatlar ve yağ karıştırılır. Doğranan patatesler eklenip harmanlandıktan sonra 15 dk. bekletilir.

Ayrı bir kapta soğan ve sarımsak rendelenir. Üzerine kıyma, blendardan geçirilmiş ekmek, yumurta, karabiber, tuz eklenir. 10 dk yoğurulur. İstediğiniz şekil verilir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine hepsi dizilir. 220 derece fırında 30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

TAHİNLİ DİLİMLER...

 
Tahini çok severim. Tatlılara ayrı bir yakışıyor gelir bana :)
 
 
TAHİNLİ DİLİMLER
 
Malzemeler,
  • 150 gr margarin,
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
Üzerine,
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı,
 
Margarin, şeker, yumurta, vanilya ve tahin derin bit kapta 3 dk. çırpılır.
 
Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilir.1 dk. daha çırpılır.
 
Yağlanmış tepsiye alınır. 170˚ önceden ısıtılmış Fırında 30-35 dk. kontrollü pişirilir.
 
Fırından çıktıktan sonra 15 dk. soğutulur, küçük dilimler halinde kesilir, üzerine tahin sürülüp toz şeker serpilir.
 
İyice soğuyunca servis edilir.
 
Afiyet olsun...

MEYVELİ KAKAOLU PUDİNG


Hafif ve canım kardeşimin ellerinden yapılmış basit bir tatlı... Çok severim kendisini :)))

MEYVELİ KAKAOLU PUDİNG

Malzemeler,
  • 1 paket kakaolu puding
  • Süt (Puding paketinde yazan kadar)
  • 2 adet kivi
  • Damla çikolata
Hazırlanışı,
    Puding, pakette yazan tarife uygun pişirilir. Soğuduktan sonra, ufak ufak dilimlenen kiviler pudinglerin üzerine koyulur. Damla çikolata serpiştirilir. Soğuk servis edilir.
    Afiyet olsun...

İRMİK PASTASI...

 
 
Oğluşum için faydalı bir tatlı ararken damak zevkinide düşünmemiz lazım paşanın. İrmiğin faydalarını defalarca okuyunca bu lezzetli pastayı yapalım dedik. Çok şükür çokta beğendi.
 
İRMİK PASTASI...
 
(6 Kişilik)
 
Malzemeler,
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 500 gr süt
  • 1 çay kaşığı margarin
  • 10 adet petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata (Üzeri için)
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş fındık (Üzeri için)
Hazırlanışı,
 
İrmik ve toz şekeri derin bir tencereye alıp karıştırın.
 
Sütü ekleyip margarini ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
 
Tepsiye irmikli karışımın yarısını dökün üzerine bisküvileri dizin. Kalan irmiği üzerine dökün.
 
Oda sıcaklığında soğutun. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra fındık ve damla çikolatayla süsleyip servis edin.
 
Afiyet olsun...