22 Eylül 2015

CEVİZLİ KADAYIF SARMA...



İnsan hayatı boyunca her insandan birşeyler öğrenmeli bence. Mesela biz gelinimiz olmadan kadayıf nedir pek bilmezdik. Kendisi o kadar güzel tatlılar yaptı ki kadayıftan sayesinde yeni bir lezzeti keşfetmiş olduk. Bu tarifte onun güzel ellerinden çıkma :))
 
CEVİZLİ KADAYIF SARMA...
 
Malzemeler,
  • 1 kg kadayıf
  • 200 gr yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 250 gr ceviz
Şerbet için,
  • 500 gr toz şeker (Şekerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı,
 
Tozşeker ve su tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilir. 5 dk. sonra ocaktan alınır.
 
Taze kadayıflar 15 cm. kadar koparılır. Eritilmiş tereyağı ile karıştırılır.(Terayağın bir kısmını ayırın üzerine süreceğiz) 
 
İçine dövülmüş ceviz koyulur. Ve rulo şeklinde sarılır. (Ebatına, büyüklüğünü siz kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz).
 
Aralarında boşluklar olacak şekilde tepsiye dizilir. Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürülür. Fırına verilir. 180 derece fınında altı ve üstü iyice kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
 
Soğutulan şerbet üzerine dökülür.En az 2 saat dinlendirilip servis edilir.
 
Afiyet olsun...
 

21 Eylül 2015

LOR PEYNİRLİ KURABİYE

 
 
LOR PEYNİRLİ KURABİYE
 
Malzemeler,
 
  • 1/2 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1 Çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı,
 
Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyelim. Yumurta, sıvıyağ, lor peynir ve toz şekeri ilave edip 10 dk. yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derece Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuyunca tarçın serpip servis edelim.
 
Afiyet olsun..
 

14 Eylül 2015

KIYMALI MAKARNA...


Anneciğim kıymalı makarnayı çok güzel yapar. Geçenlerde aklıma düştü bende yaptım. Güzelde oldu. En azından oğluş için besleyici oldu :))
 
KIYMALI MAKARNA...
 
Malzemeler,
  • 1 paket makarna
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Mevsimindeyseniz domates ilave edebilirsiniz)
  • 15 dal maydanoz
  • Karabiber, tuz
Hazırlanışı
 
Makarna paketteki tarifine uygun olarak haşlanır.
 
Ayrı bir tencerede terayağ ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
 
İnce doğranmış soğan ve sarımsak kıymaya ilave edilir. Salça eklenir. Kıymalar pişene kadar (9-10 dk.) pişirilir.
 
Baharatlar ve ince doğranmış maydonoz eklenir. 2 dk. daha pişirilir ve makarna ilave edilir. Bir güzel karıştırılır.
 
Afiyet olsun...
 

2 Eylül 2015

YUVA POĞAÇA KARIŞIMI...

 
Hazır un karışımları bazı zaman hayat kurtarıcısı  oluyor. Ben tüketmem diyenlerde bile bir çeşit yaptığını görmüşlüğüm vardır :))
 
Geçen markette gezerken yuva poğaça karışımını gördüm. Denemek için aldım. İlkten içine sadece süt ve yumurta katarım diye düşünmüştüm fakat okumamışım. İlave edilecek listesi biraz kabarıktı.
 
500 gr un, 2 yumurta (biri içi diğeri üstüne), 280 ml süt ve 140 gr margarin ekleniyor. Sadece maya yok yani. 1 pakette 2 adet var yani yukarıdaki gibi iki tepsi çıkar. İçine ben peynir koydum bolca ( resimde de görüleceği üzere :)) siz dilediğinizi ekleyin.
 
Yapacaklara afiyet olsun şimdidem...