9 Ekim 2015

FIRINDA SUCUKLU PEYNİRLİ MAKARNA...

 
 
Akşama harika bir alternatif olsun :))

FIRINDA PEYNİRLİ VE SUCUKLU MAKARNA
 
Malzemeler,
  • 250 gr makarna
  • Pişirmek için 2 lt su
  • Tuz
İçine,
  • 200 gr sucuk
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Başamel sos için,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 500 ml süt
Hazırlanışı,
 
Suyu derin bir tencereye alın. Kapağı kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ilave edip makarnayı dökün, paket üzerindeki pişirme süresine göre pişirin.
Tereyağını derin tencereye alın. Eriyince unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü azar azar ilave edip  kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk. daha pişirip ocaktan alın.
Sucukları küp küp doğrayıp yağsız tavada pişirin. Başamel sosun içine önce sucuğu sonra pişirdiğimiz makarnayı ilave edin. Borcama makarnayı alın. Üzerine beyaz peynir ve kaşarı serpip 200 derece fırında 20 dk. pişirin.
 
Afiyet olsun.

3 Ekim 2015

İLİK SUYUNA PİLAV VE KAVURMA

 
 
Mutlu hafta sonları :)))

Bugün çok besleyici bir o kadar da lezzetli bir tarifim var :))
 
İLİK SUYUNA PİLAV VE KAVURMA
 
Nasıl yapıldığına gelince; 1 kg ilikli kemiği 1 lt suda 90 dk. düdüklü tencerede kaynattım. İnce süzgeçten geçirip kullanıma hazır hale getirdim.
 
Pilav için; 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırdım. 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyip renkleri dönene kadar pişirdim.2 su bardağı pirinci yıkayıp üzerine ekleyip 3 dk daha pişirdim. 2 su bardağı ilik suyu 1 su bardağı normal su ekleyip tuz ilave edip karıştırdım. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dk. suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini havlu kağıtla örtüp 15 dk. Dinlendirelim.
 
Kavurma tarifi için tıklayınız

Afiyet şifa olsun....