ANTEP FISTIKLI UN HELVASI

 
Yeni yılın ilk tarifi tatlı olsun. Tatlı kıvamında bir yıl geçirelim inşallah :))

ANTEP FISTIKLI UN HELVASI
 
Malzemeler,
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı Antep fıstık
  • 125 gr tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
Hazırlanışı

Süt, tozşeker, antepfıstığını tencereye alıp şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
 
Ayrı bir tencerede tereyağı eritip unu ilave edep rengi pembe olana kadar kısık ateşte kavurun.
 
Üzerine sütlü karışımı ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
 
Kalıpları su ile hafif ıslatarak helvayı bastırarak yerleştirin.
 
Ters çevirip üzerine dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: