Bizim evde pazar kahvaltılarının yeri ayrıdır. O sabah illaki farklı bir şey yapılır. Bazlamada geçen pazar günlerinden birinde kahvaltı soframızın farklı lezzetiydi.
BAZLAMA
Malzemeler,
- 4 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1-1,5 su bardağı kadar ılık su (kontrollü ekleyiniz)
Un, tuz, şeker ve toz maya eklenir. Karıştırılır. Yavaş
yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır. İyice yoğurduktan sonra üzeri
temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde 40 dk. mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan
hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. El yardımıyla açılır. Açılan
tüm bazlamaların üzeri sofra bezi ile tekrar örtülerek 5 dk. dinlendirilir.
Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır. Orta ateşte altı iyice
pişmeden 1-2 dk sonra hemen çevrilir. Aynı şekilde 1-2 dk sonra tekrar
çevrilir. Bu işlem bazlamalar kabarsın diye yapılır.
Her iki tarafı kızarınca ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
oyyy oyyy bizim köy bazlamalarından:)))))) Bayılırım...
Ben de sayfama beklerim, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.