Merhabalar...
Bezelyeleri mevsiminde buzluğa atıyorum ama çok sevdiğimden çabuk tüketiyorum :). Hazır alırkende konserve değil yine dondurulmuş türünü seçiyorum. Bana daha lezzetliymiş gibi geliyor...
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
Malzemeler,
- 400 gr bezelye
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı,
Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Margarin ilave edilir. Soğan ince ince doğranır, havuç ve patates kare kare doğranıp etlere ilave edilir. 5 dk. tüm malzemler kavrulur. Salça eklenip 1-2 dk. kavrulduktan sonra bezelyeler eklenir. Üzerine su ilave edilip bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz eklenir. En son karabiber ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Annem de mini mini misket köfteli yapıyor bunu, gerçekten lezzetli:)
Elinize sağlık...
Ben de sayfama beklerim, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.