Karadeniz'e özgü bu yemeğin benim bildiğim adı ziron,
Silonda diyende var silor diyende :))
Aslında ince açılmış yufkaların 1-2 cm kesilip fırında kurutulmasıyla yapılıyor.
Asıl lezzet içine kattıklarınızda ...
Ben kıymalı yaptım, siz tavuk veya parça etlide yapabilirsiniz.
Asıl lezzet içine kattıklarınızda ...
Ben kıymalı yaptım, siz tavuk veya parça etlide yapabilirsiniz.
ZİRON
Malzemeler
- 250 gr ziron
- 500 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 5 su bardağı kemik suyu (eğer üstüne tavuk koyacaksanız tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda toz kırmızı biber
Hazırlanışı,
Zironlar tepsiye dizilir.
Tereyağ tencereye alınır eriyince salça ilave edilir. 2-3 dk pişirilir. Kemik suyu eklenir. Tuz ilave edilir (yufkalarınız tuzluysa az ekleyin) 3 dk. kaynatılır.
Ayrı bir tencerede soğanlar ince doğranır üzerine kıyma ilave edilir 15 dk. pişirilir, karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Zironlar hazırladığımız salçalı su ile ıslatılır üzerine kavurduğumuz kıyma eklenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt serpilir. Sıvıyağda toz pul biber kızdırılır en üste dökülür sıcak yenilir.
Afiyet olsun
Yorumlar