İSKENDER USULÜ BONFİLE

 
Yapımı kolay, lezzeti güzel, deneyeceklere afiyet olsun :)))
 
İSKENDER USULÜ BONFİLE

Malzemeler,
  • 2 adet tırnak pide (Ben kebap yerken kalanları buzluğa atmıştım onları kullandım)
  • 3 yemek kaşığı salça (sos için)
  • 6 yemek kaşığı su (sos için)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ (sos için)
  • 500 gr marine edilmiş bonfile (Migros'tan hazır aldım dilerseniz siz marine edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
  • Kekik
Hazırlanışı,
 
Bonfileler tavaya alınır yumuşayıncaya kadar pişirilir (Ben kendi suyu yetmezse su ilave ediyorum).
 
Ayrı bir tavada sıvıyağ ve salça 3 dk. kavrulur, üzerine su ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
 
Tırnak pideler bölünüp servis edilecek tabağın en altına koyulur .
 
Üzerine salçalı sos dökülür.
 
Salçalı sosun üstüne bonfileler dizilir.
 
Tereyağ eritilip kızdırılır. Bonfilelerin üzerine dökülür.
 
Kekik serpilir.
 
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok: