Yapımı kolay, lezzeti güzel, deneyeceklere afiyet olsun :)))
İSKENDER USULÜ BONFİLE
Malzemeler,
- 2 adet tırnak pide (Ben kebap yerken kalanları buzluğa atmıştım onları kullandım)
- 3 yemek kaşığı salça (sos için)
- 6 yemek kaşığı su (sos için)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ (sos için)
- 500 gr marine edilmiş bonfile (Migros'tan hazır aldım dilerseniz siz marine edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
- Kekik
Hazırlanışı,
Bonfileler tavaya alınır yumuşayıncaya kadar pişirilir (Ben kendi suyu yetmezse su ilave ediyorum).
Ayrı bir tavada sıvıyağ ve salça 3 dk. kavrulur, üzerine su ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Tırnak pideler bölünüp servis edilecek tabağın en altına koyulur .
Üzerine salçalı sos dökülür.
Salçalı sosun üstüne bonfileler dizilir.
Tereyağ eritilip kızdırılır. Bonfilelerin üzerine dökülür.
Kekik serpilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar