PASTANE POĞAÇASI


 
Sabah kahvaltısında sıcacık poğaça ile çay harika oluyor. Poğaçaların mayalanma süresi lezzeti için önemli bir etken. Mayalanma süresinin en az yarım en fazla iki saat olarak ayarlaryabilirsiniz.
 
PASTANE POĞAÇASI
 
Malzemeler,
 
8 adet için,
  • 250 gr un
  • 2 adet yumurta (biri hamura diğerinin üzerine)
  • 150 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı su
Hazırlanışı,
 
Tüm malzemeleri derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Yuvarlayıp elinizle bastırarak yassılaştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 1 saat mayalanmasını bekleyin. Bir yumurtanın sarısını ayırıp poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180˚ fırında üzerleri kızarana kadar pişirin (20-30 dk). Sıcak olarak servis edin.
 
Afiyet olsun...
 

2 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...


Yumuşacık nefis görünen poğaçalardan birini alabilirmiyim:)
Ellerinize sağlık canım.
Sevgiler...

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Tabiki alabilirsiniz:)) Afiyet şeker olsun:)))