Bu masa oğluşumun doğum günüsünden :))
KIYMALI ÇITIR BÖREKLER
Malzemeler,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
- 5 adet yufka
Kıymalı harç için,
- 500 gr kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı,
Soğanlar soyulup ince ince doğranarak tencereye alınır. Üzerine sıvıyağ ve kıyma eklenir. 15-20 dk. pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Yufkalar üst üste koyulur ve sekize bölünür. Yufkaya sıvıyağ ve su ile fırça yardımıyla sürülür. Hazırlanan harç yufkanın geniş kısmına yayarak koyulur. Yukarıdan aşağıya doğru sarılır. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla dizilir. Üzerine yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak fırça yardımıyla sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrol edilerek pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar