TAVUK KÜLBASTI













TAVUK KÜLBASTI

Malzemeler,
  • 1/2 kg tavuk göğsü (fileto)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 6-7 adet sivri biber
  • Karabiber, Kekik, Tuz,  Kırmızı biber
  • Kızartmak için Ayçiçek yağı
Hazırlanışı,


Havuç ve soğanlar julyan şeklinde doğranır.

Biberler ortadan bölünür.

Hepsi kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.

Tavuk etleri parmak kalınlığında şerit şeklinde doğranır. Kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.

Borcam tepsiye en altta sebzeler üste tavuk gelecek şekilde dizilir.

Dilim dilim kesilmiş domates ve baharatlar en üstüne eklenir. 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilip öncede ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun...

1 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Sebzeli et yemeklerini hep sevmişimdir. Hele ki fırında da pişerse tadına doyum olmaz. Ellerinize sağlık...