MANTAR SOTE...


MANTAR SOTE

Malzemeler,
  • 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 300 gr mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, kekik, tuz
Hazırlanışı,

Sıvıyağı tencereye alın. Üzerine eti ilave edip orta ateşte (gerekirse az az su ilave ederek) pişirin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk. daha pişirelim. İnce doğranmış mantarları ekleyelim üzerine gelecek şekilde su ilave edip  salçayı ekleyelim. Orta ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan almadan tuz, karabiber ve kekiği ilave edelim. 2-3 dk. pişirip kapatalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: