22 Aralık 2016

FESLEĞENLİ FIRIN MAKARNA...


FESLEĞENLİ FIRIN MAKARNA...

Malzemeler,



  • 250 gr makarna
  • 1 lt. su (Makarnayı pişirmek için)
  • 1 çay kaşığı tuz (Makarnayı pişirmek için)
  • 600 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
  • 2 adet kuru defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 küçük diş sarımsak (ince ince dilimlenmiş veya rende)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı hardal sosu
  • 2 yemek kaşığı eski kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • 1 yemek kaşığı fesleğen (kuru nane şeklinde)
  • 1 yemek kaşığı eski kaşar peyniri (üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan (üzerine)


  • Hazırlanışı,

    Makarna tencerenize su ve tuzu koyup kaynatalım. Su kaynamaya başladığında makarnaları ilave edip 8 dakika kadar pişirelim.

    Küçük bir tencereye sütü koyup kekik ve defne yaprağımızı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve kenara alalım. 10 dakika dinlendirelim. Dinlendikten donra ince süzgeçle süzüp defne yaprağı ve kekikten arındıralım.

    Derin bir tava içerisine tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Yağınız eridiğinde sarımsakları ilave edin ve 2-3 dakika tereyağında pişirin. Unu ekleyin ve 2-3 dakika sürekli karıştırarak tüm malzemeler bütünleşinceye kadar pişirin.  Yavaş yavaş sütü ilave edin ve yedirin. 1-2 dk. pişirip tuz ve karabiber ilave ederek ateşten alın. Eğer topaklanma olduysa blendardan geçirebilirsiniz.

    Derin bir kaba makarnayı, hardal sosu, fesleğen ve peynir karışımınızı boşaltıp iyice karıştırın. Üzerine hazırladığımız sütlü sosu ilave edip iyice karıştıralım. Borcama alalım.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk. pişirelim.

    Afiyet olsun...

     

    Hiç yorum yok: