Merhabalar... Bezelyeleri mevsiminde buzluğa atıyorum ama çok sevdiğimden çabuk tüketiyorum :). Hazır alırkende konserve değil yine dondurulmuş türünü seçiyorum. Bana daha lezzetliymiş gibi geliyor... ETLİ BEZELYE YEMEĞİ Malzemeler, 400 gr bezelye 200 gr kuşbaşı et 1 adet havuç 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin 1 adet orta boy patates 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, kekik 2 su bardağı su Hazırlanışı, Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Margarin ilave edilir. Soğan ince ince doğranır, havuç ve patates kare kare doğranıp etlere ilave edilir. 5 dk. tüm malzemler kavrulur. Salça eklenip 1-2 dk. kavrulduktan sonra bezelyeler eklenir. Üzerine su ilave edilip bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz eklenir. En son karabiber ve kekik ilave edilip ocaktan alınır. Afiyet olsun...