SADE MUFFİN


Muffin ve kahve isteyen..
 
SADE MUFFİN
 
Malzemeler,
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı,
 
Yumurta ve şeker derin bir kaba alınır. 3 dk. mikserle çırpılır.
 
Süt, sıvıyağ kabartma tozu ve vanilya eklenir. 1 dk. daha çırpılır.
 
Un azar azar ilave edilir. 2 dk. çırpılır.Muffin kalıplarına alınır.
 
Önceden ısıtılmış 180˚ fırında 15-20 dk. pişirilir.
 
Afiyet olsun...
 

SALÇALI SOSİS

 
İstanbul'dan güneşli ve güzel bir gün elhamdülillah :)) Salça severlere gelsin özellikle bu tarif... 
 
SALÇALI SOSİS
 
Malzemeler,
  • 3 adet uzun sosis
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı,
 
Sosisler bir parmak kalınlığında doğranır. Sıvıyağ tencereye alınır. Üzerine sosisler ilave edilir. 5 dk. pişirilir. Derin bir kapta su ve salça karıştırılır. Sosislerin üzerine ilave edilir. Kapağı kapatılır 5 dk. Pişirilir. Kekik ilave edilip ocaktan alınır. 
 

PANKEK


 
Günaydın..
 
PANKEK
 
Malzemeler,
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Hazırlanışı,
 
Şeker ve yumurtayı çırpıp ardından elenmiş un, kabartma tozu, vanilyayı yumurtalı sütlü karışıma katıp iyice karıştırın.
 
Yapışmaz tavayı ocağın üzerine oturtun, tava iyice kızdıktan sonra pankek hamurunu kepçe yardımıyla dökün. Önlü arkalı olarak kızartın.
 
Bal, tahin pekmez, çikolata ile servis edebilirsiniz.
 
 

ÇEŞİT PEYNİRLİ VE ISPANAKLI LAZANYA...


Ispanakla ilgili bir takıntım var. Aynı gün içinde mutlaka yenilmeli diye. Bir yazıda okumuştum, ertesi güne kalırsa içinde yer alan bir maddeden dolayı zehirleyebiliyordu. Bu yüzden hem çiğ olarak uygulayabileceğim hem de Taha'ya yedirebileceğim bir tarif aramaya koyulurken biraz oradan biraz buradan bu tarifi uydurdum. Biz çok beğendik darısı size :))

ÇEŞİT PEYNİRLİ VE ISPANAKLI LAZANYA...

Malzemeler,
  • 400 ml domates konservesi
  • 300 gr ricotta peyniri
  • 500 gr ıspanak (yaprak kısımları)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 50 gr rendelenmiş parmesan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 12 adet lazanya 
  • 125 gr mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)
 Hazırlanışı,

Ricotta peyniri, ince doğranmış mozerella, ince kıyılmış ıspanak ve maydanoz, rendelenmiş parmesanın yarısı, tuz ve karabiberi bir kaseye döküp iyice karıştırın. Karışımını üç eşit parçaya bölün .
 
Domates püresinin yarısını tepsiye eşitçe yayın. (Ben üç lazanya yaprağı dibini kaplayacak büyüklükte borcam kullandım) Üç adet lazanyayı dizip üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Lazanyalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
 
En son kalan domates püresini lazanyaların üzerine döktükten sonra, kalan permasan peynir ve kaşar peynirini gezdirip fırına verin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar altın sarısı renk alana kadar pişirip sıcak servis edin.
 
Afiyet olsun...