30 Kasım 2016

KABAK TATLISI


Herkese iyi haftalar diliyor, tatlı yiyip tatlı bir hafta geçirmek ümidiyle tatlı tarifi ile haftayı açıyorum:) Tüm sebzeleri sevmeme rağmen tüketemediğim tek yiyecek bal kabağı :( Geçen gün eşim pazarda görünce "Ben alacağım çok severim" dedi. Bana yapması kaldı :))

KABAK TATLISI

Malzemeler,
  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz
Hazırlanışı,

Kabakları dilediğiniz şekilde doğrayıp tenceye alın. Üzerine şekeri ilave edin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına üzerine fındık veya ceviz serpip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

29 Kasım 2016

ISPANAK YEMEĞİ...

Bizim evde ıspanak hafta sonu pişer. Pişmesi kısa sürsede yıkaması oldukça uzun  olduğundan hafta içi yapamıyorum😒

Her ne kadar oğluma yediremesemde yiyene kadar yapmaktan vazgeçmeyeceğim 

🌱ISPANAK YEMEĞİ🌱

🌱Malzemeler,

🌱1 kg ıspanak
🌱2 adet orta boy kuru soğan
🌱1 diş büyük boy sarımsak
🌱1/2 çay bardağı sıvıyağ
🌱1 yemek kaşığı domates salçası
🌱1/2 çay bardağı pirinç
🌱Tuz

Hazırlanışı,

🍀Ispanaklar kökler ayıklandıktan sonra sirkeli suda  30 dk bekletilir. Tek tek yıkanır kurutulur. 

🍀 Sıvıyağ tencereye alınır. İnce doğranmış soğan ve sarımsakla 5 dk. pişirilir. Üzerine salça ilave edilir. 1-2 dk. Daha pişirilir. 

🍀Ispanaklar doğranır( ben besin değerini kaybetmesin diye elle parçalıyorum) Tencereye ilave edilir. Pirinçler eklenir. Karıştırılır

🍀Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir. (Suyu az ise 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz dilerseniz)

🍀Afiyet olsun...

16 Kasım 2016

UN KURABİYESİ...


Çocukluğumdan beri ağızda dağılan müthiş tadı ve bol kalorisiyle :)) vazgeçemediğim bir lezzet.

UN KURABİYESİ

Malzemeler,
  • 150 gr oda sıcaklığında margarin
  • 50 ml sıvıyağ
  • 250 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 100 gr pudra şekeri
  • Üzeri için 10 gr pudra şekeri
Hazırlanışı,


    Oda sıcaklığındaki margarin parmak uçlarıyla iyice yumuşatıldıktan sonra pudra şekeri eklenip yoğurulur. 

    Üzerine un  ilave edilip hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulmaya devam edilir. 

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.

    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. 

    Önceden ısıtılmış 160˚ fırında 30 dk. ara ara kontrol edilerek pişirilir. 

    Soğuyunca üzerine pudra şekeri ilave edilir.

Afiyet olsun...

15 Kasım 2016

KISIR


Sunumda, lezzette bir tanecik gelinimize ait :) Eline sağlık ablacığım...

KISIR 

Malzemeler,

  • 1 büyük su bardağı ince bulgur
  • Bir miktar sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 5 yaprak marul
  • 1 küçük salatalık
  • 2 tane domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük soğan

Hazırlanışı,

Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Kapağı kapatıp demlendiriyoruz.

Küçük bir tavada kuru soğanı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz.

Bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz. 

İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun..

1 Kasım 2016

EV YAPIMI KUMPİR


Kumpiri çok severim😋Pazar günü Ortaköy'de kumpir yemek için yola çıkıp iki saatte trafik yüzünden varamadığımız için yiyemeden geri döndüğüm zamanlar hiç az değildir😒 Annem evde kumpir yapmayı keşfettiğinden beri gitmiyoruz artık 5 dakikada yan apartmana geçiyoruz😀 Bu spesiyal erkek kardeşime ait o hazırladı ben yedim😋

🍟EV YAPIMI KUMPİR🍟

🍟4 adet kumpirlik patates🍟2 yemek kaşığı tereyağ🍟8 yemek kaşığı rendelelenmiş kaşar🍟Tuz🍟4 yemek kaşığı Amerikan Salatası🍟4 yemek kaşığı salçalı sosis🍟4 yemek kaşığı haşlanmış mısır🍟4 yemek kaşığı doğranmış salatalık turşusu🍟4 yemek kaşığı yeşil zeytin🍟4 yemek kaşığı siyah zeytin🍟Ketçap🍟mayonez🍟İstediğiniz farklı malzeme

Hazırlanışı, 

Patatesler yıkanıp kurulanır. Önceden ısıtılmış fırında 220 derece fırında yaklaşık 1-1,5 saat kontrol edilerek pişirilir.

Pişen patatesler ortasına boydan boya çizik atılır. Çatal ile patates iyice ezilir içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı kaşar, tuz atılır ve iyice çatalla ezilir. Üzerine dilediğiniz malzeme ekleyip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...