FASULYE KAVURMA


Yazın en güzel sebzelerinden biridir fasulye. Yemeği, kavurması, kızartması, turşusu ve diblesi ile harika bir sebze. Bu tarifte dilerseniz meze dilerseniz yemek olarak tüketebileceğiniz harika bir tarif.

FASULYE KAVURMASI

Malzemeler,
  • 1/2 kg çalı fasulye
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme salça veya 4 adet bardak domates
  • Tuz, dilerseniz karabiber
Hazırlanışı,

Fasulyeleri dip ve baş kısımlarını kopartıp yıkayalım. 1 cm eninde doğrayalım.

Tencereye sıvıyağ, ince doğranmış soğan ve sarımsağı alalım. 5 dk. orta ateşte pişirelim. 

Salça veya rendelenmiş domatesleri ekleyelim. 3 dk. daha pişirelim. 

Üzerine fasulyeleri ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım. 5-6 dk. bir kontrol ederek 30 dk. daha pişirelim.

Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: