Yazın en güzel sebzelerinden biridir fasulye. Yemeği, kavurması, kızartması, turşusu ve diblesi ile harika bir sebze. Bu tarifte dilerseniz meze dilerseniz yemek olarak tüketebileceğiniz harika bir tarif.
FASULYE KAVURMASI
Malzemeler,
- 1/2 kg çalı fasulye
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 5 diş sarımsak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme salça veya 4 adet bardak domates
- Tuz, dilerseniz karabiber
Hazırlanışı,
Fasulyeleri dip ve baş kısımlarını kopartıp yıkayalım. 1 cm eninde doğrayalım.
Tencereye sıvıyağ, ince doğranmış soğan ve sarımsağı alalım. 5 dk. orta ateşte pişirelim.
Salça veya rendelenmiş domatesleri ekleyelim. 3 dk. daha pişirelim.
Üzerine fasulyeleri ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım. 5-6 dk. bir kontrol ederek 30 dk. daha pişirelim.
Salça veya rendelenmiş domatesleri ekleyelim. 3 dk. daha pişirelim.
Üzerine fasulyeleri ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım. 5-6 dk. bir kontrol ederek 30 dk. daha pişirelim.
Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar