Mercimeğin her türünü çok severim. Geçenlerde annemin işyerindeki arkadaşlar için yapmıştım bu mercimek köftelerini. Aşağıdaki tarife göre yukarıdaki gibi iki tabak çıkıyor. Kalan tabağı ben direkt şekillendirmeden yedim :)) Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun benim içinde yiyin :))
MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler,
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 5 adet yeşil soğan
- Tuz, Karabiber, Pulbiber
- Yanında sunmak için limon ve marul yaprakları
Suyu tencereye koyun üzerine mercimekleri yıkayıp ilave edin. Mercimekler pişince ocağı kapatıp üzerine bulguru dökün. Kapağını sıkıca kapatıp 1 saat dinlendirin.
Ayrı bir tavada sıvıyağ ve uzunlamasına ince doğranmış soğanı kavurun, biber ve domates salçalarını ekleyip bir miktar daha pişirin. Bu karışımı mercimeklerin üzerine döküp karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Yeşil soğan, maydonoz ve marulları yıkayın. Soğan ve maydonozu ince ince kıyıp mercimeklerin üzerine ilave edip iyice karıştırın. Elinizi su ile hafif ıslatıp şekil verin. Marul yaprakları serilmiş tabağa dizin. Limon eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Yorumlar