GÜLLAÇ


GÜLLAÇ

Malzemeler
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 kg süt
  • 2,5 su bardağı şeker (Şeker ölçüsü damak tadınıza göre değişebilir)
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Üzerine meyve
Hazırlanışı,

Süt tencereye alınır üzerine şeker ilave edilip şeker eriyene kadar kaynatılarak pişirilir. Ilınmaya bırakılır. 1 adet güllaç yaprağı tepsiye koyulur ılınan süt kepçe yardımıyla güllaç yaprağı üzerinde gezdirilir. Üstüne ceviz serpilir. Güllaç yaprakları bitene kadar bu işlem yapılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirildikten sonra üzerine istediğiniz meyveyi koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: