AŞURE


Muharrem ayımız ve Hicri yılımız  hayırlı olsun🙏

Aşure, Nuh Tufanından sonra karaya ayak basıldığında kalan malzemeler ile yapılan tatlının adıdır. Bol ve bereketli bir yıl olsun inşallah☺️

💐AŞURE💐

Malzemeler,

🌺3 su bardağı buğday
🌺1 su bardağı nohut
🌺1 su bardağı kurufasulye
🌺1 su bardağı kuru kayısı
🌺1 su bardağı kuru incir
🌺1 su bardağı kuru üzüm
🌺1/2 su bardağı kuş üzümü
🌺4 su bardağı tozşeker
🌺Bir çimdik tuz
🌺Su

🌹Üzeri için

🌹Tarçın
🌹Nar tanesi
🌹Kırılmış fındık veya ceviz

🌷Hazırlanışı,

🌷Kurufasulye ve nohutu akşamdan ayrı kaplarda soğuk suyla ıslatalım. Buğdayı kaynar su ile ıslatalım. Ertesi gün kurufasulye ve nohutun suyunu süzüp ayrı ayrı haşlayalım.Buğdayı da ayrı bir tencerede haşlayıp, hepsini aşure yapacağımız büyük bir tencereye alalım. 

🌷Üzerine buğday, nohut, kurufasulye 2 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su, tuz ve şekeri ilave edelim. 10 dakika kaynatalım.

🌷Küp küp doğranmış kuru incir, kuru kayısı ile kuru üzümü ve kuş üzümünü ilave edelim. 10 dk. Daha pişirelim. 

Taslara alıp soğuyunca üzerini tarçın, nar taneleri ve fındık ve ceviz ile süsleyelim.

***Suyu ölçülü ilave ederseniz istediğiniz kıvamı tutturmuş olursunuz. ancak insanlık hali su çok kaçtı :) veya koyu kıvamlı olsun istiyorsanız 1-2 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı su ile eriterek aşureye ilave ederek pişirebilirsiniz***

😊Afiyet şifa olsun :)))

Hiç yorum yok: