Ana içeriğe atla

DİŞ BUĞDAYI PARTİSİ


 
Oğluma diş buğdayı partisi yapmaya hazırlanırken diş kurabiyelerini bayağı araştırmıştım. Fiyatları 4-5 TL arası değişince, bizde de sülale kalabalık olunca, iş başa düştü dedim ve kendim yapmaya karar verdim. İlk olarak işe diş şeklinde kurabiye kalıbı, cımbız ve harf kaşesi alarak başladım. Her ne kadar bu işi profesyonelce yapan arkadaşlarım gibi şekil olarak düzenli olmasada lezzet olarak başarılıydı. Ortaya bunlar çıktı. İlk deneme için iyi sayılırdı.

 
DİŞ KURABİYESİ
Malzemeler,
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr mısır nişastası
  • 1 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un

Süsleme için,
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr mavi şeker hamuru
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı,

Bir kapta margarin, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra pudra şekeri, nişasta ve unu eleyerek ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra, merdaneyle açarak, diş şeklinde kalipla kesin. Yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Şeker hamurunu pudra şekeri yardımıyla merdane ile açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıp ile keserek şekil verin. Kurabiyelerin üzerine bal sürüp şeker hamurunu yapıştırın. Harf kaşesi ve cımbız yardımıyla şeker hamurunun üzerine dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

İyi eğlenceler:)))
 




Yorumlar

İlk denemeye göre çok başarılı bence bunun arkası gelir :)
Ellerine emeğine sağlık..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi