Oğluma diş
buğdayı partisi yapmaya hazırlanırken diş kurabiyelerini bayağı araştırmıştım.
Fiyatları 4-5 TL arası değişince, bizde de sülale kalabalık olunca, iş başa
düştü dedim ve kendim yapmaya karar verdim. İlk olarak işe diş şeklinde
kurabiye kalıbı, cımbız ve harf kaşesi alarak başladım. Her ne kadar bu işi profesyonelce yapan arkadaşlarım gibi şekil olarak düzenli olmasada lezzet olarak başarılıydı. Ortaya bunlar çıktı.
İlk deneme için iyi sayılırdı.
DİŞ
KURABİYESİ
Malzemeler,
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr mısır nişastası
- 1 adet orta boy oda sıcaklığında
yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
Süsleme için,
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr mavi şeker hamuru
- 1 yemek kaşığı bal
Bir kapta margarin, yumurta, vanilya
ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra pudra şekeri, nişasta ve unu eleyerek
ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir süre buzdolabında
dinlendirdikten sonra, merdaneyle açarak, diş şeklinde kalipla kesin.
Yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında
10-15 dakika pişirin.
Şeker hamurunu pudra şekeri yardımıyla
merdane ile açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıp ile keserek şekil verin.
Kurabiyelerin üzerine bal sürüp şeker hamurunu yapıştırın. Harf kaşesi ve
cımbız yardımıyla şeker hamurunun üzerine dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
İyi eğlenceler:)))
Yorumlar
Ellerine emeğine sağlık..