Et yemeklerini çok severim. Ancak her yerde pişen eti yiyemiyorum maalesef. Elli senelik bir mahalle kasabımız var. Sağolsun istediğimiz şekilde hazırlar verir eti bize. Et ve tavuk yemekleri fırında çok lezzetli oluyor. Özellikle de fırın torbasında kendi buharıyla pişen yemeklerin tadına doyamıyorum. Yanında yeşillikler ile yapılmış salata ile servis yapabilirsiniz.
FIRINDA SEBZELİ ET
Malzemeler,
- 250 gr dana kuşbaşı
- 2 adet küçük boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz, Karabiber, Kekik
- Fırın torbası
Hazırlanışı,
Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. Baharatlar ve tereyağ eklenir (Kekik hariç et sertleşmesin diye ben piştikten sonra ilave ediyorum). Tüm malzemeler karıştırılır. 1/2 çay bardağı su ilave edilir. Fırın torbasına doldurulur (Torbayı 3-4 yerden delmeyi unutmayınız). Tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırında 30-45 dk. arası pişirilir. Servis ederken kekik ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar