Annemin en pratik yaptığı çorbalardan biridir. Kıvamı ve
lezzetini de güzel tutturur. Hazırlaması çok kolaydır. Canım bir şey yemek istemediği zamanlarda su
bardağına doldurup içerim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun…
YOĞURT ÇORBASIMalzemeler,
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Pirinçler yıkanır iki su bardağı
su ile 10 dk haşlanır. Yoğurt ayrı bir kapta çırpılır. Ilık hale gelen pirincin
üzerine yoğurt ilave edilir (Sıcak koyarsanız keser). Karıştırılır. Ayrı bir
tavada tereyağı eritilir. Üzerine nane eklenir. 1-2 çevirdikten sonra çorbanın
üzerine ilave edilir. En son tuz eklenir. Soğuk veya sıcak olarak tüketilir.
Afiyet olsun…
Yorumlar