Tavuk etinin güzel lezzetlerinden bir tarif....
TAVUK SOTE
Malzemeler,
- 500 gr tavuk but (Kemiksiz)
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Butlar kuşbaşı şeklinde doğranıp tencereye alınır ve sıvıyağ eklenir. Üzerine küçük kare şeklinde doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip 5 dk. pişirilir. Sivri biber ince halka şeklinde doğranır. Yemeğe ilave edilip 5 dk. daha pişirilir. Domatesler küçük kareler halinde doğranır eğer domates istediğiniz rengi veriyorsa salça ilave etmenize gerek yoktur. Ancak vermediyse suda erittiğimiz salçayı ilave edip 10 dk daha pişiriyoruz. En son tuz, karabiber ve kekiği ilave edip 1-2 kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar