KIYMALI BÖREK


Tüm İslam aleminin kurban bayramını kutluyor hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Kurban bayramı bizim evde sabah erken saatlerde kurbanın başında toplanıp bayramlaşılıp kurbanın kesilmesi tüm ailece parçalanması :)) ve kavurma yapılıp yenilmesiyle kutlanır. İhtiyacı olan komşulara dağıtılır. Bağış yapılmasına karşı değilim ama bu bayram geleneğininde sürdürülmesi taraftarıyım. Hepinizin birbirinden güzel bayramlar geçirmesini diliyorum.

KIYMALI BÖREK
Malzemeler,
  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (2 yemek kaşığı yoğurtlu iç harca 1 yemek kaşığı üzerine)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Harç için,
  • 3 adet orta boy soğan
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı,

Soğanlar soyulup kare kare doğranır. Zeytinyağı eklenip 2 dk. kavrulur. Üzerine kıyma eklenip kıymalar pişinceye kadar kavrulur. Piştikten sonra tuz ve karabiber eklenir (Dilerseniz salçada kullanbilirsiniz).
 
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, sıvıyağ çırpılır.


 
Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yoğurtlu harç yufkanın üzerine sürülür. Geniş kısımlarından başlayarak içine kıymalı harç koyulup yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve yağ sürülür. 200˚ fırında 30-45 dk. Pişirilir.


 Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: