Kardeşim yemeği ilk gördüğünde "Ablaaa ciğer mi yaptın?!.." diyerek yemeğe sarılsada (kullandığım sostan olsa gerek) itiraf ediyorum ciğer görünümlü et yaptım kardeşim :))
FIRINDA PATATESLİ ET
Malzemeler,
- 500 gr yağsız kuşbaşı et
- 3 adet orta boy patates
- 1 pkt knorr et çeşnisi (Dömi glas)
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Etler yıkanır (Ben kullanmadan hemen önce yıkamayı tercih ediyorum). Patates büyük kare şeklinde doğranır. Hepsi bir kaba alınır. Sos dökülür. Üzerine sıvıyağ ve su eklenir. Karıştırılır. Fırın torbasına koyulur. Torbanın üstüne kürdan yardımıyla 3 delik açılır. Delikler üste kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. 200˚ fırında 30-35 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar