ETLİ BEZELYE YEMEĞİ


Merhabalar :)))...
 
Yine sebze canavarı olan ben ve bir sebze yemeğim daha...
 
Bezelyeleri mevsiminde buzluğa atıyorum ama çabuk tüketiyorum... Hazır alırkende konserve değil yine dondurulmuş türünü seçiyorum. Bana daha lezzetliymiş gibi geliyor...
 
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Malzemeler,
  • 400 gr bezelye
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı,
    Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Margarin ilave edilir. Soğan ince ince doğranır, havuç kare kare doğranıp etlere ilave edilir. 5 dk. tüm malzemler kavrulur. Salça eklenip 1-2 dk. kavrulduktan sonra bezelyeler eklenir. Üzerine su ilave edilip bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz eklenir. En son karabiber ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
    ***Dilerseniz patateste ekleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...

4 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

bende çok severim hem eti hem sebzeyi ikisi bir araya gelmiş harika olmuş.
ellerine sağlık

nilgün ilgün dedi ki...

Ah benim kuzunun top top maması:)) Bizde çok severiz yanına beyaz pilavla harika olur. Benim torun da bayılıyor. Ellerine sağlık. Sevgiler

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Teşekkür ederim bal tatlısı :))

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Teşekkürler Nilgün ablacığım. Top top mama ismi çok güzelmiş :))