DOMATES KONSERVESİ


Yaz sebzeleri bitmeden hazırlıklara son sürat devam :))
 
DOMATES KONSERVESİ
  • 5 kg bardak domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet orta boy kavanoz ( Ben kışın tükettiğim ürünlerden biriktiriyorum)
  • 5 adet yeni kapak
Hazırlanışı,
 
Domatesleri yıkadıktan sonra dip kısımlarına bıçakla çarpı atarak kaynar suyun içine atıp 2 dk. sonra soğuk su dolu kaba alalım. Böylece kabukları çabucak soyulacaktır.
 
Ortadan ikiye bölüp rondoya atalım. Çok su gibi yapmayalım. Hafif parçalı kalsın.
 
Büyük bir tencere doğranmış domatesleri alıp 20-30 dk. kaynatalım. Üzerine tuzu ilave edelim. Kaynamaya devam ederken kavanozlara koyalım ve kapağını sıkı bir şekilde kapatalım.
 
Bir havlu üzerine ters çevirelim. Domates ve kavanozlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. 1 gün bu şekilde bekletip soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
Menemen konservesi için tık tık...
 
Derin dondurucuda patlıcan için tık tık...

Derin dondurucuda domates için tık tık...

Derin dondurucuda taze fasulye için tık tık...

4 yorum:

nilgün ilgün dedi ki...

Bu ara hepimiz aynı telaştayız anladığım kadarıyla:)) Ellerine sağlık. Kışın özellikle makarnalar, pilavlar tüm yemekler çok lezzetli olacak. Sevgiler.

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Evet her evde domatesler, menemenler, soslar... Bu kış çok lezzetli olacak bence de :))

Bak Bu Harika dedi ki...

kayınvalidem çok güzel yapar. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Hoşgeldiniz Bak bu harika :)) Hemen iade-i ziyarete geliyorum :))