ISPANAK KAVURMA...
Malzemeler,
- 1 kg ıspanak
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Dilerseniz pulbiber ve karabiber
Hazırlanışı,
Ispanaklar sirkeli suda 15 dk. bekletilerek temizce yıkanır.
Elle parçalanarak su koymadan kısık ateşte sönene kadar pişirilir. Hiç su ilavesi yapılmaz.
Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğan ve sarımsaklar kavrulur. Tuz eklenir.
Ispnaklar kevgir yardımı ile alınır ve soğanların üzerine ilave edilir. İyice karıştırılır 5 dk daha kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Baharatlar ilave edilir. Ocaktan alınır.
Ilık veya soğuk servis edilir.
Afiyet olsun...
***Dilerseniz üzerine yumurta kırıp, kapağını kapatarak pişirip servis edebilirsiniz***
Yorumlar
Ellerine sağlık