Bu sene mevsimi geçmeden alıp buzluğa atacağım inşallah. Daha önce hiç yapmadım ama yapan arkadaşlarımdan duyduğum kadaryla farkı olmuyormuş. Sizde de yapan varsa fikrini paylaşabilirse çok memnun olurum. Tatlılara çok yakışıyor bence.
Hazır mevsimi geçmeden bol bol tüketelim :)))
ÇİLEKLİ FINDIKLI TART...
Malzemeler,
Tart hamuru için,
- 2 su bardağı un
- 125 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz fındık (kavrulmuş fındığı rondoya vurarak hazırladım)
Krema için,
- 200 gr çilek
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
Üzeri için,
- Çilek
Hazırlanışı,
Un, tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve fındık iyice yoğurulur.
Hamur yağlanmış tart kalıbına alınıp el yardımıyla ezilerek yayılır.
Kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serilip, kabuklu fındık veya nohut dökülüp 170˚ Fırında 35-40 dk. kontrollü pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Un ve toz şeker tencereyi alınıp karıştırılır, üzerine süt ilave edilir kaynadıktan sonra 5 dk. pişirilir.
İçine küçük küpler halinde doğranmış çilek ilave edilir. Karıştırılıp ocaktan alınır.
Soğuyan tart hamuru üzerine hazırladığımız krema dökülür. Kaşık yardımıyla yayılır. Üzerine ikiye bölünmüş çilekler dizilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar