Ana içeriğe atla

FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA


Rejim yapmaya karar vermeden önce üç yemek kaşığı ayçiçek yağı ile yemek yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Bizim oralarda bol salçalı ve tereyağlı yemekler makbuldür. Köfteyi uzun zamandır fırında pişiriyordum ama patatesi ilk defa denedim. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Yanına da kırmızı lahana salatası ohhh afiyet olsun :))
 
FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA
 
Malzemeler,

Patates için ;
  • 4 adet orta boy patates
  • 1'er çay kaşığı kırmızı biber, kimyon, kekik, tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
Köfte için ;
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak

  • 2-3 adet biber 
Hazırlanışı,

Patatesler soyulup, temizlenir. Elma dilimi şeklinde doğranır. Ayrı bir kapta baharatlar ve yağ karıştırılır. Doğranan patatesler eklenip harmanlandıktan sonra 15 dk. bekletilir.

Ayrı bir kapta soğan ve sarımsak rendelenir. Üzerine kıyma, blendardan geçirilmiş ekmek, yumurta, karabiber, tuz eklenir. 10 dk yoğurulur. İstediğiniz şekil verilir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine hepsi dizilir. 220 derece fırında 30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Çok güzel ve pratik bir tarif ellerinize sağlık ama benim aileme bunun beş katı lazım :)
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkür ederim. Ben genelde 2 kişilik yapıyorum yemekleri tariflerde hep bu ölçüde. Oğlum 14 aylık olduğundan sadece tadına bakabiliyor şimdilik:))Aslında tarifin kaç kişilik olduğunu belirtmek faydalı olabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi