FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA


Rejim yapmaya karar vermeden önce üç yemek kaşığı ayçiçek yağı ile yemek yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Bizim oralarda bol salçalı ve tereyağlı yemekler makbuldür. Köfteyi uzun zamandır fırında pişiriyordum ama patatesi ilk defa denedim. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Yanına da kırmızı lahana salatası ohhh afiyet olsun :))
 
FIRINDA KÖFTE, PATATES VE BİBER KIZARTMA
 
Malzemeler,

Patates için ;
  • 4 adet orta boy patates
  • 1'er çay kaşığı kırmızı biber, kimyon, kekik, tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
Köfte için ;
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak

  • 2-3 adet biber 
Hazırlanışı,

Patatesler soyulup, temizlenir. Elma dilimi şeklinde doğranır. Ayrı bir kapta baharatlar ve yağ karıştırılır. Doğranan patatesler eklenip harmanlandıktan sonra 15 dk. bekletilir.

Ayrı bir kapta soğan ve sarımsak rendelenir. Üzerine kıyma, blendardan geçirilmiş ekmek, yumurta, karabiber, tuz eklenir. 10 dk yoğurulur. İstediğiniz şekil verilir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine hepsi dizilir. 220 derece fırında 30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Çok güzel ve pratik bir tarif ellerinize sağlık ama benim aileme bunun beş katı lazım :)

tahayla yeni hayat dedi ki...

Teşekkür ederim. Ben genelde 2 kişilik yapıyorum yemekleri tariflerde hep bu ölçüde. Oğlum 14 aylık olduğundan sadece tadına bakabiliyor şimdilik:))Aslında tarifin kaç kişilik olduğunu belirtmek faydalı olabilir.