Revaniyi her seferinde yaparken acaba olacak mı diye tereddüt ederim. Zaten önce okuduğum tarifi dener, ailenin onayına sürer, olumlu yanıt alırsam blogda yayınlarım. Çünkü benimde maalesef bir çok tarife inanıp yapıp çöpe döktüklerim olduğundan denemeden yayınlamamaya özen gösteriririm. Damat tadınıza uymazsa affola :))
Bu tarifte oldu bana göre :))
REVANİ...
Malzemeler,
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 paket vanilya.
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker,
- 5 su bardağı su,
- 1/2 adet limon suyu.
Hazırlanışı,
Tencereye toz şekeri ve suyu koyalım. 15-20 dakika kaynatalım. İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Derin bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve köpürene kadar 3-4 dk. çırpalım
İçine kalan malzemeleri sırasıyla koyalım ve 2 dk. daha karıştıralım.
Dikdörtgen bir borcamı yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 30-40 dk. kontrollü pişirelim.
Fırından çıkarınca 2 dk. bekleyip şerbeti üzerine dökelim ve şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekleyelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar