BAZLAMA...


Bizim evde pazar kahvaltılarının yeri ayrıdır. O sabah illaki farklı bir şey yapılır. Bazlamada geçen pazar günlerinden birinde kahvaltı soframızın farklı lezzetiydi.

BAZLAMA

Malzemeler,
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1-1,5 su bardağı kadar ılık su (kontrollü ekleyiniz)
Hazırlanışı,

Un, tuz, şeker ve toz maya eklenir. Karıştırılır. Yavaş yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır. İyice yoğurduktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde 40 dk. mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. El yardımıyla açılır. Açılan tüm bazlamaların üzeri sofra bezi ile tekrar örtülerek 5 dk. dinlendirilir.
Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır. Orta ateşte altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen çevrilir. Aynı şekilde 1-2 dk sonra tekrar çevrilir. Bu işlem bazlamalar kabarsın diye yapılır.
Her iki tarafı kızarınca ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
 

2 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Miss gibi..hep kızartıcı hiç bazlama yapmadim.deneyeceğim. .elinize saglik afiyetler olsun

Fulya Süzen dedi ki...

Elinize sağlık...
oyyy oyyy bizim köy bazlamalarından:)))))) Bayılırım...
Ben de sayfama beklerim, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.