ETLİ NOHUT...

 
Bakliyat pişirmeye karar verdiğimde derin bir arayışa girerim. Tercih ettiğiniz markaya göre pişirme süresi değişiyor. Aynı lezzeti yakalayamıyorsunuz. Mutlaka bir gece önceden ıslatmanız gerekiyor. Ayrıca düdüklü tencere harici ben çok zor pişiriyorum. Basit ama lezzet açısından zor yemekler bakliyat yemekleri...Ama vazgeçemiyorum da işte :))
 
✨ETLİ NOHUT✨
 
Malzemeler,
 
⭐️ 2,5 su bardağı nohut
⭐️ 2 yemek kaşığı margarin
⭐️ 250 gr yağsız dana kuşbaşı
⭐️ 1 adet orta boy soğan
⭐️ 2 yemek kaşığı domates salçası
⭐️ 1,5 lt su
⭐️ Tuz
 
Hazırlanışı,
 
Bir gece önceden küçük bir tencerede nohut 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
 
Düdüklü tencerenin dibine margarin, et ve ince doğranmış soğan koyularak 5 dk pişirilir. Salça ilave edilip karıştırılır. Nohut ve tuz ilave edilir. Su eklenir. Düdüklünün kapağı sıkıca kapatılır. Düdük ötmeye başladıkta sonra 40 dk orta ateşte pişirilir.
 
Afiyet olsun....
 
 

1 yorum:

Fulya Süzen dedi ki...

Merhabalar,
Annem nohut yemeğini mantarlı yapar ve herkes bayılıyor bizde:)) öneririm deneyin.
Elinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.