ALİNAZİK
Malzemeler,
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt (Yarısı süzme yoğurt olabilir)
- 4 adet orta boy patlıcan,
- 200 gr. kıyma
- 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yk tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı,
Patlıcanlar fırın tepsisinde közlenir. Kabukları soyulur. Küçük
kare şeklinde doğranır. Sarımsak rendelenir yoğurt ile karıştırılır. İçine közlenmiş patlıcanlar eklenerek tabağın en altına
serilir.
Ayrı bir tencerede soğan kare kare doğranır, tereyağında
kavrulur. Biberler, domates (salça) ve kıyma ilave edilir. Piştikten sonra
karabiber eklenir. Tabaktaki yoğurtlu patlıcanların üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun…
Afiyet olsun…
Yorumlar