Bu yemeği son zamanlarda her yerde görür oldum. Denemesek olmazdı.
Tavuklusuda yapılıyormuş. Ben gördüğüm gibi tarif edeyim :))
DANA EMENSE...
(4 kişilik)
Malzemeler,
- 500 gr bonfile
- 3 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 300 gr mantar
- 3 adet salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı knorr demi glass sos
- 1 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı krema
Bonfilelere julyen şeklinde ince ince doğranıp tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine tereyağı ilave edilir. Demi glass sos eklenir.
İnce uzun doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
1-2 dk. pişirildikten sonra doğranmış mantar, kırmızı biber ve turşu eklenir.
Çok az su ilave ederek mantar ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Krema ilave edilir 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Üzerine tereyağı ilave edilir. Demi glass sos eklenir.
İnce uzun doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.
1-2 dk. pişirildikten sonra doğranmış mantar, kırmızı biber ve turşu eklenir.
Çok az su ilave ederek mantar ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Krema ilave edilir 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar