Taha'yla yeni hayat |
Besleyici bir sebze yemeği olmasına rağmen hem pişirirken hemde tüketirken vitamin dengesini bozmamak adına dikkat etmemiz gereken konular var. Bende okuduğum kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeşil yapraklı sebzeleri toprağından ve böcek kalıntılarından arındırmak için sirkeli su ile yıkayabilirsiniz. Ispanağı doğramak yerine elle parçalamak içindeki besin değerini koruyormuş. Yoğurt ile beraber tüketildiğinde yoğurttaki vitaminler ıspanaktaki demiri yok ediyormuş. Bu tarz yeşil sebzeler tüketim için piştikten sonra ertesi güne kaldıklarında besin değerlerinin tamamı kayboluyormuş. Bu kadar bilgiden sonra gelelim bu mükemmel lezzete:))
ISPANAK YEMEĞİ
Malzemeler,
- 500 gr ıspanak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 diş sarımak
- 1 orta boy soğan
- 1 kaşık salça
- Tuz
Hazırlanışı,
Ispnaklar sirkeli suda 20 dk bekletilerek yıkanır. Tencerede margarin eritilip, ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine salça eklenir. Ispanak elle ikiye bölünerek tencereye eklenir. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir. Dilerseniz az miktar su katabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Allaha emanet ol :)