Ana içeriğe atla

ISPANAK YEMEĞİ



Taha'yla yeni hayat
 
Besleyici bir sebze yemeği olmasına rağmen hem pişirirken hemde tüketirken vitamin dengesini bozmamak adına dikkat etmemiz gereken konular var. Bende okuduğum kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeşil yapraklı sebzeleri toprağından ve böcek kalıntılarından arındırmak için sirkeli su ile yıkayabilirsiniz. Ispanağı doğramak yerine elle parçalamak içindeki besin değerini koruyormuş. Yoğurt ile beraber tüketildiğinde yoğurttaki vitaminler ıspanaktaki demiri yok ediyormuş. Bu tarz yeşil sebzeler tüketim için piştikten sonra ertesi güne kaldıklarında besin değerlerinin tamamı kayboluyormuş. Bu kadar bilgiden sonra gelelim bu mükemmel lezzete:))
 
ISPANAK YEMEĞİ
 
Malzemeler,
  • 500 gr ıspanak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Hazırlanışı,
 
Ispnaklar sirkeli suda 20 dk bekletilerek yıkanır. Tencerede margarin eritilip, ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine salça eklenir. Ispanak elle ikiye bölünerek tencereye eklenir. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir. Dilerseniz az miktar su katabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
 


Yorumlar

Merhaba dün ıspanak yaptık anaokulumuzda tüm çocuklarda yediler maşaAllah. Benimde özellikle dikkat ettiğim kökünü kestikten sonra sirkelerim ki böcek veya çöpleri düşsün diye ve yıkadıktan sonra doğramaya dikkat ederim. Çünkü vitaminler suyla beraber akıp gidiyor.. Sirkeli suda da bekletirim ve ÇOK SEVERİM :)Çok faydalı bir paylaşım Allah Razı olsun..
Allaha emanet ol :)
Renkli Masalım dedi ki…
Güzel bloğunu takipteyim canım ben de bloğuma beklerim sevgiler :)
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Hoş geldiniz :)) Güzel ve Kültürlü. Bloğunuzu ziyaret ettim ve çok beğendim. Yazılarınızın devamını bekliyor olacağım. Sevgiler :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...