ÇERKEZ TAVUĞU

Çerkez tavuğunu ilk üniversite hocamızın evine davet edildiğimde yemiş ve çok beğenmiştim. Eşi tarafından çerkez olduğundan çok lezzetli yapmıştı. İnternette araştırırken aslında çerkez tavuğunun sulu yemek tarzı olduğunu da gördüm. Ancak ben genelde bu şekilde yediğimden tarifi bu haliyle yayınlıyorum.

ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler,
  • 500 gr but (kemiksiz,derisiz)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı rondoya çekilmiş ekmek
  • 2 küçük diş sarımsak
  • 1 adet küçük soğan (Aroma versin diye kullandım)
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Tavuklar yıkanıp tencereye alınır üzerine 2 su bardağı su ve dörte bölünmüş soğan ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra tavuklar ince olacak şekilde didiklenir. Üzerine rondoya çekilmiş ekmek ilave edilir. Sarımsak rendelenir. Ceviz eklenir. Kaynatmış olduğumuz tavuğun suyu kepçe yardımıyla yavaş yavaş eklenir (1 kepçe yeterli oluyor. Çok yumuşak kıvamda seviyorsanız tavuk suyu miktarını arttırabilirsiniz). Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerine sıvıyağda pul biber kızdırılıp dökülür.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Nebihan AKÇA dedi ki...

Merhaba,
Yeni takipçinizim. Ben de beklerim :)
http://nebihanakca.blogspot.com/

Ev Yemekleri dedi ki...

ellerinize sağlık mükemmel gözüküyor.. tadı da öyledir.
bu da benim çerkez tavuğu tarifim :)