MENEMEN KONSERVESİ

 
Bu sene kışın sanki kıtlık olacakmış gibi çılgın bir şekilde kış hazırlığı yapıyorum :)) Önceden menemeni yapıp buzluğa koyardım. Bu sene konserve şeklinde yapmaya karar verdim. Yapmadan öncede olur mu olmaz mı, bozulur mu bozulmaz mı düşüncesi beynimi kemirirken temmuz ayında (bu zamanda konservemi yapılır eleştirilerine rağmen:))) ilk denememi 2 şişeyle yaptım. 1 ay sonra hala mis gibi olduğunu görünce şişe sayısını 15'e çıkardım. Tarif kuzenim Sevim'e ait.

MENEMEN KONSERVESİ

Malzemeler,
  • 5 kilo domates (Uzun olanından)
  • 0,75 kg sivri biber (Ben tatlı kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • Kavanoz ( Salça, garnitür vs. gibi kavonozları biriktirip kapak aldım. Bir kısmınada sıfır kavonoz kullandım)
Hazırlanışı,

Domates ve biberleri sirkeli suda yıkadım. Biberleri ince ince doğrayıp (elde doğradım) tencereye koydum, üzerine sıvıyağ gezdirdim. Sarımsakları ince şekilde doğrayıp biberlere ilave ettim. 3 dk. kavurdum. Üzerine rondodan geçirdiğim domatesleri döktüm (Kabuklarını soymadım). Karıştırıp tuz ilave ettim. 10 dk. ara ara karıştırarak pişirdim. Kaynar şekilde kavanozlara koydum. Kapakları kapatıp bir bezin üzerinde ters çevirdim. 1 gün boyunca beklettim. Balkona kaldırdım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: