Ana içeriğe atla

MENEMEN KONSERVESİ

 
Bu sene kışın sanki kıtlık olacakmış gibi çılgın bir şekilde kış hazırlığı yapıyorum :)) Önceden menemeni yapıp buzluğa koyardım. Bu sene konserve şeklinde yapmaya karar verdim. Yapmadan öncede olur mu olmaz mı, bozulur mu bozulmaz mı düşüncesi beynimi kemirirken temmuz ayında (bu zamanda konservemi yapılır eleştirilerine rağmen:))) ilk denememi 2 şişeyle yaptım. 1 ay sonra hala mis gibi olduğunu görünce şişe sayısını 15'e çıkardım. Tarif kuzenim Sevim'e ait.

MENEMEN KONSERVESİ

Malzemeler,
  • 5 kilo domates (Uzun olanından)
  • 0,75 kg sivri biber (Ben tatlı kullandım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • Kavanoz ( Salça, garnitür vs. gibi kavonozları biriktirip kapak aldım. Bir kısmınada sıfır kavonoz kullandım)
Hazırlanışı,

Domates ve biberleri sirkeli suda yıkadım. Biberleri ince ince doğrayıp (elde doğradım) tencereye koydum, üzerine sıvıyağ gezdirdim. Sarımsakları ince şekilde doğrayıp biberlere ilave ettim. 3 dk. kavurdum. Üzerine rondodan geçirdiğim domatesleri döktüm (Kabuklarını soymadım). Karıştırıp tuz ilave ettim. 10 dk. ara ara karıştırarak pişirdim. Kaynar şekilde kavanozlara koydum. Kapakları kapatıp bir bezin üzerinde ters çevirdim. 1 gün boyunca beklettim. Balkona kaldırdım.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...